Elektronisk system for reiseautorisasjon eller kort sagt visum er et elektronisk system som kontrolleres av reisende til Amerikas forente stater. Dette brukes hovedsakelig for reisende som reiser under programmet. EU sjekker om reisende er en trussel mot sikkerheten eller krever at noen rettshåndhevelse håndheves.

 

GENERELL INFORMASJON

ESTA er ikke visum, da det ikke oppfyller de vanlige vilkårene for visum eller funksjon som et dokument som erstatter en tillatelse. Den reisende som har et vanlig visum trenger ikke å skaffe seg et ETSA. Også, ETSA er ikke en garanti for at du vil få inngang til United States of America. Den reisende som reiser til Amerika under Visa er obligatorisk for å skaffe ETSA, og må også fylle opp og sende inn en blå tollform når han kommer til USA. Slike reisende trenger ikke lenger å fullføre prosessen og få grønne kort. ETSA ble gjort obligatorisk fra og med 2009. Fra da ble det autorisasjonsgodkjenning for en reisende under VWP å legge om bord på et transportmiddel til USA. Men hvis transporten er en privat transportør, må transportøren være VWP-signatarbærer.

 

Hvordan får du det

ETSA kan fås ved å søke umiddelbart før ombordstigning av transportøren, da svaret blir gitt tilbake innen sekunder. Myndighetene foreslår vanligvis å søke før to og sytti timer av reisen. ETSA er gyldig i to år eller til passets utløpsdato avhengig av hva som faller tidligere. En godkjent ETSA godkjenner også flere reiser til USA uten å søke om nytt. Men betingelsen er at ikke mer enn 90 dager med kontinuerlig opphold er tillatt, og det skal også være nok gap mellom reisene. Dette er for å sikre at ETSA visumhaveren ikke går for et permanent opphold i USA.

 

Revurdering av krav

ETSA krever fornyelse hvis følgende forhold oppstår selv om du fortsatt har balanse dager igjen for ETSA

  • Når passet ditt fornyes eller endres eller utstedes igjen
  • Når det er en endring i navn som etter ekteskap, endres etternavnet ditt
  • Når du har endret seg i kjønn
  • Når ditt statsborgerskap eller opprinnelsesland endres ved valg eller ved de politiske endringene som skjedde der
  • Hvis du er dømt av retten i hjemlandet eller et annet sted.

 

KONKLUSJON

Utløpet av ETSA, mens du er i USA, påvirker ikke din returreise. Det er imidlertid ikke en ideell eller ideell situasjon å skje. Mens det søkes om ETSA, er det en fire dollaravgift for behandling, og når den er godkjent, belastes også ytterligere 10 kroner av myndighetene. Disse 10 kronene er ikke nødvendig å betale hvis søknaden din blir avvist.